OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

söndag 18 juli 2010

Födelsedagskläder till A

A fyllde 2 år i slutet på maj. En stor kille nu. Frågar man A hur gammal han är, så envisas han med att svara tre år, varenda gång och med ett leende. Vill han månne vara äldre eller... Eller så vill han bara retas med oss, till slut brukar han gå med på att han bara är två år än så länge.
Kalaset var i Nalle Puh-tema (A älskar Puh och hans vänner!) så då var det ju självklart att A skulle ha Nalle Puh-kläder på sig! Sååå glad han blev när de var färdigsydda! En stor kram och en puss fick jag när gav dem till honom och hans leende var STORT där han stod i sin Puh-outfit.
Bomullstyg med Puh till byxorna och matchande ljusblå jersey till tröjan med knäppning på ena axeln och Puhapplikation. Allt från Gittes.
Så nöjd jag blev med det! Och så glad A blev! Precis som det ska vara alltså.


Fler shorts

Ytterliggare två par shorts till A. Det första i vanligt bomullstyg med apor på från SoS. Det andra paret i blå/vitrutig bomull också från SoS. Resår i midjan på bägge.
Dessa två shorts var faktiskt de första shortsen som jag sydde, tidigt i våras, innan jag hittat rätt med mönster och storlek. Apshortsen blev väl små så de skänktes till Nallen, och de rutiga blev väl vida/breda men nu i mitten av sommaren har A börjat använda dem och jag får helt enkelt acceptera att de är vida som söringen. Fast det har ju varit skönt med vida och tunna shorts nu de senaste dagarna när temperaturen legat runt 30 grader.



Somriga och ack så lättmatchade shorts

Köpte ett så fint bomullstyg på Killebergs tygbod för ett tag sedan. Vit bakgrund med partier av ränder i olika färger. Resår i midjan och turkosa stickningar.
Dessa shortsen har redan använts flitigt i sommar, och så himla lättmatchade de är! Hur lätt som helst att välja tröja till.



Turkost

Turkos är sonens favvofärg. Kanske för att hans mamma ofta klätt honom i den färgen... ;-) Men faktiskt, just turkos framhäver färgen i hans vackra blåa ögon. Sen är ju turkos himla snyggt! Blir mycket kläder i den färgen hemma hos oss, till oss alla tre faktiskt men mest till lillplutt.
Tröja med kort ärm i farmertyget från Jny. Har lyckats få till ett riktigt bra mönster på raglantröja nu, känner mig nöjd med det.
Shorts i sommarfrotté (så sval och skön!) från Gittes, resår i midjan.


Grönt är skönt

Shorts och byxor i grönt collegetyg från Mjuka Tyger. Gillar verkligen collegen därifrån, den är så tunn och stretchig. (Ser ut som fläckar på shortsen men det är det inte, vet inte vad för spratt kameran spelade mig)



























Sydde även ett par shorts i landskapstyget i bomull.

Härliga färger

...är det på detta set tycker jag. Man nästan får energi bara av att titta på det. Och mönstret med djuren i skogen är så fint! Tröjor i tyg från Mjuka Tyger och byxorna i gult collegetyg (tokbra material) också det från Mjuka Tyger.














Mer djungelkläder

Här kommer utlovad bild på den kortärmade djungeltröjan. Djungeltyget som bekant från Jny.












Lägger även in en ny bild på djungelsetet som A hade på sig när vi var på Borås Djurpark. Byxorna är utan sandrester denna gången!

Djungel och Djurpark

Det djungelmönstrade tyget från Jny är ju bara så underbart härligt! Jag och A brukar leta upp de olika djuren på hans klädesplagg och så säger han vad de heter och ibland försöker han härma deras läten;-) Tigern är hans favorit.
Tröja med lång ärm i detta härliga tyg (har även sytt en med kort ärm, bild kommer senare). Matchande byxor till i en tunn härlig turkos stretchfrotté från Gittes (tyvärr har byxorna redan hunnit få fläckar..A norpade till sig dem direkt de var klara och var ute i sandlådan med dem på...innan jag han fota).















Det blev även ett par djungelmönstrade byxor, men denna gång i frotté.















Så när vi skulle åka till Borås Djurpark för nån vecka sen så var klädseln given! A hittade flera av djuren på sin tröja i djurparken. Så här fin var han:
















Han älskar verkligen djungeltyget! När han är inne i mitt syrum och råkar se tyget så bara måste han fram och klappa på det och prata om de olika djuren där är på! Han har lärt sig några djur just från detta tyg! Så när vi var på djurparken så berättade han för oss vad det var för djur vi såg :-).

Två storfavoriter; elefanter och giraffer:















Turkosa tröjor

Två turkosa tröjor. Den ena med kort ärm i fordonstyg från Mjuka Tyger och den andra med lång ärm i farmertyget från Jny.












Ett till sommarset

Fick sytt ännu ett sommarset till A. Tröjan är i en lätt och mjuk piké. Shortsen är sydda i ett tunnt sweatshirttyg, med mudd och resår i midjan. Allt från Gittes. Strl 86.















När jag ändå var igång så sydde jag en likadan tröja till, fast i storleken större.

Gult gult gult

Visst känns gult som sommaren! Som en härlig sol! Så vad passar bättre än ett gult sommarset till min lille solstråle ;-) T-shirt i tyg från Jny, vit mudd SoS, mönster raglantröja Meedom & Meedom. Shorts i gulrandig stretchfrotté från Mjuka Tyger, resår i midjan, mönster Meedom. (Urusel kameravinkel - jag vet. Allt ser felproportionerligt ut...)

Set till mormor

Efter önskemål från min mamma så sydde jag en kjol och en topp till henne som hon kunde ha och vara fin i till sommaren. Var en hel del ändringar som behövdes göra i mönstren för att det skulle bli bra, men sen gick själva sömnaden som på räls. Härliga färger att sy i! Tyg från Gittes tygkälla. (Kjolen har rejält med vidd nedtill, men det syns inte så bra på fotot) Min mamma blev jättenöjd och har redan använt det flera gånger, och jag har lovat att göra mer till henne framöver. Kul!

Shortsx2

Sydde ett par shorts i ett "burberry-mönstrat" tyg som jag hittat på Jonic. Ljusblå mudd från SoS. Satt jättebra på A (sonen), lite smalare modell. En vecka senare fyllde en av A:s kompisar år och då sydde jag ett par likadana till henne, fast med rosa mudd, också den från SoS. Kompisen blev jätteglad och tog på sig dem direkt, fast det råkade bli bakåfram ;-) Alltid kul när det man sytt uppskattas! A brukar bli så glad när han får någonting nytt att han drar av sig det han har på sig och tar direkt på det nya, går ofta sen fram till spegeln och tittar och ler stort... Sen brukar han stolt berätta "mamma sytt" för alla han träffar sen:-) Men det lär väl ändras när han blir äldre. 2 år är en ganska skön ålder, han gillar ALLT mamma gör till honom, men har ändå massor av bestämda önskemål.





Sommarset

T-shirt av vit interlock med ljusblåa kanter och ett par rutiga shorts med ljusblå mudd, allt från SoS. Blev jättesött på sonen! Riktigt somrigt! Men tyvärr så gick det ett hål i tröjan vid första användningen, men bara ett liiitet litet så det gick okej att laga det.


Bilbyxor, stjärnbyxor och perfekta byxmönstret!

Byxor med utställda benslut, mudd i midjan och i bensluten. Tyg med härliga retrobilar från Panduro och mudd från Jofotex. A blev helförtjust i bilarna!













Ett par byxor i coboltblå velour från SoS med ljusblå stjärnapplikation på ena benet. Mönster från Meedom. Jag tyckte att byxorna blev bra upptill, men nertill blev de alldeles för smala.














Äntligen äntligen! Jag har hittat ett byxmönster som jag faktiskt gillar och tycker är riktigt bra! Hittade ett i Ottobre som jag förlängde benen på. Blev jättebra! Byxorna syddes i en randig interlock från Jofotex, resår i midjan och mudd i benslut från SoS.


Jeansbyxa

Sydde tidigare i våras byxor i ett tunnare och mjukare jeansmaterial och gjorde fickor i sidan i ett ljusblått prickigt bomullstyg. Samma tyg fick sitta på bakfickorna i form av cirklar, livade upp byxan! Mudd i midjan och benslut. Blev lite väl baggy för min smala son, de flesta mönster är alldeles för breda till honom. Men men fortsättning följer i letandet efter ett bra byxmönster.



Byxor

Byxor i jeansliknande jersey och vita muddar, allt från SoS. Passade sonen ganska bra trots att det var ett nytt mönster. Mjukt och härligt följsamt tyg!

Byxor från förr

Dessa var, om jag minns rätt, byxor nummer två i mina försök att få till ett bra byxmönster till A. De syddes tidigt i våras (eller sent i vintras kanske det var). Lade in dem för jag tycker att färgerna passar så fint ihop. Kombinationen var för mig oväntad, hade inte alls tänkt ha det så men när jag skulle sätta på muddar så upptäckte jag att jag inte hade någon i samma färg som velouren. Så jag provade mig fram med muddfärger och denna kombinationen blev jag helt fast för, ska sy ett nytt par till hösten - dock med mitt nyare och bättre byxmönster! Dessa blev som sagt var inte bra i modellen, för smala nertill.
Grön velour från SoS, ljusturkos muddväv från samma ställe.














Och efter att ha sytt dessa byxor så bestämde jag mig för att köpa en overlock, min 25-år gamla symaskin (mammas gamla) klarade inte riktigt mina krav längre. Så det blev en overlock OCH en ny vanlig symaskin, detta var i mars har jag för mig. Och för en vecka sen ungefär så införskaffade jag mig en coverpro, väntar dock fortfarande på min kantbandsapparat... Så nu består min maskinpark av enbart Janome... Och sybordet är fullt...

Första tröjan

Första tröjan som jag sydde. Blev ganska bra, i varje fall fram tills att jag skulle sy på halskanten... då töjde sig allt enormt och tröjan blev väääldigt stor i urringningen. Men sonen gillade djuren på den så den fick funka som pyjamaströja.
Tyg från E-slöjd.
Strl 80


Välkommen hit!

Välkommen till min nya blogg!
Efter att jag en längre tid läst och inspirerats av många sybloggar av er duktiga sybloggare där ute, så bestämde jag mig för att jag också skulle skapa en blogg om mina kreationer.
Lämna gärna en kommentar, det värmer!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...