OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

fredag 28 oktober 2011

Knappar!

Titta vilken knappskatt jag fick av min svärmor i somras! En hel påse full med olika knappar!


Denna blåa med blommor på är nog favoriten!


På tal om knappar, (dock en helt annan typ av knappar) hittills har jag använt prymtång med metalltryckknappar till mina klädesplagg. Nu funderar jag dock på att köpa kampress och plasttryckknappar. Ni bloggläsare som redan använder det, var köper ni knapparna ifrån? Är ni nöjda med er kampress och era plasttryckknappar? Jag har spanat lite på assuntastore, är det någon av er som har beställt därifrån? Är det något annat ställe som är bättre?

lördag 15 oktober 2011

Muddjeans


Efter sommarens växtspurt ropar byxgarderoben så... så det blev muddjeans till A.

Mönster: Jag har utgått från ett jeansmönster i Ottobre och sedan modifierat det i omgångar . Till nästa par muddjeans (ser framför mig ett par i ljusblå jeanstyg med bruna detaljer) ska jag göra någon ytterliggare ändring (i midje/stussområdet), sen är jag nöjd! Strl 98.

Material: Jeanstyg med lite stretch från SoS eller möjligen från Gittes, turkos snedslå från SoS och turkos muddväv från tyglagret (minns inte alls varifrån jag köpt den men det är en riktigt härlig turkos färg, dock är den lite väl slapp så den får användas till kantband i fortsättningen, tyvärr - och i dessa muddjeans blir det till att sy in en resår i midjemudden).





Jeansen blev väldigt uppskattade av sonen och används för fullt.


onsdag 12 oktober 2011

Rosa tack

Som tackpresent till en väninna så sydde jag några saker till hennes två döttrar, blev tre rosa saker.

(trots idoga försök fullkomligt vägrar blogger att lägga bilden rätt...)


Haklapp till den minsta flickan.

Mönster: Eget.
Material: Prickig vaxduk, spetsblomsvaxduk och vit snedslå, allt från SoS.


Och Hello Kitty-snurrkjol med matchande hårband till den äldsta flickan.


Mönster: Eget till både snurrkjol och hårband. Snurrkjolens mönster ritade jag upp genom att använda midjemått och stussmått från två vanliga klädkedjors storlekstabeller och tog sedan hjälp av två olika tutorials (Gekkos och Hellos). Till hårbandet hade jag tänkt utgå från en engelsk bok men varken måtten eller beskrivningen var tillfredställande så jag bestämde mig för att knåpa vidare själv. Sonen ställde upp som provdocka så att jag kunde få fram bra mått och modell. Blev faktiskt riktigt nöjd! Ni vet när det känns så där härligt inombords och man inte vill ändra minsta lilla sak. Och dessutom blev det stor storleksvidd på hårbandet tack vare resåren baktill, så den satt jättebra på både min son på 3,5 år och på mig.
Material: Hello Kitty tyg i bomullsväv, och till detta valde jag svart snedslå och midjemudd för ett lite tuffare uttryck.

Hoppas nu bara att mottagarna också blev nöjda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...