OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

lördag 25 februari 2012

Iris visa

Iris visas tryck är bara så sött (klicka på bilden så blir den större), och att tyget sen är en supermjuk ekologisk bambuinterlock gör att det verkligen passar bra till bebiskläder tycker jag.


Blev en omlottbody med vita kanter och då passar ett par vita muddisar fint till.


Material: Grön bambuinterlock Iris visa från Strömming, vit interlock Jny, vit velour SoS, vit muddväv MT och vita plasttryckknappar Assunta.
Mönster: Bodyns mönster är ett hopkok (av ett flertal olika Ottobre och köpebodys som A hade när han var liten) och eget till muddbyxan.

torsdag 23 februari 2012

Nu blommar violerna!

Detta tyget med blommande violer är så vackert!


Fick bli en body i strl 56 till bebisen att ha i vår.


Bruna byxor till blir ursnyggt, men det blir ju ljusturkosa eller mörkturkosa eller vita också! Vilken tur att alla de färgerna ligger och väntar i byxlådan ;-)

Material: Violjersey från Znok, vit interlock Jny, vit och brun muddväv Mt, brun velour SoS och vita plasttryckknappar Assunta.
Mönster: Omlottbodyn är kraftigt modifierat från Ottobre och muddbyxans mönster är eget.

tisdag 21 februari 2012

Yttepytteset


Ja detta setet i strl 50 känns så där yttepyttelitet och sött. Sånt set som definitivt kommer att användas någon av de första dagarna. Först funderade jag på att göra en hjärtapplikation på hängslebyxan, men ångrade mig och tänkte att utan den så går de att matcha till de flesta bodysarna i lådan.


Material: Päronglassfärgad jersey med vita små hjärtan från SoS, även den vita velouren är därifrån, vit interlock Jny, vit muddväv Mt samt vita plasttryckknappar från Assunta.
Mönster: Kuvertbodyn är ett hopkok (av ett flertal olika Ottobre och köpebodys som A hade när han var liten) och hängslebyxans mönster kommer ursprungligen från Ottobre men är ändrade ett flertal gånger på alla möjliga linjer känns det som.

måndag 20 februari 2012

Gröna robotar

Har varit väldigt mycket bebiskläder i bloggen på sistone, men jag har faktiskt sytt en del till A med. Bla denna robottröjan. A har själv valt ut tyget och sagt att han ville ha en tröja i det, så det känns extra kul!



Vita raglansömmar och sprund med knapp fram.
Den söta lilla robothunden på tyget har A och jag noterat, lite kul när man som vi har vovvar här hemma.

Material: Grön robotjersey och vit muddväv från MT, vit interlock Jny och grön plasttryckknapp Assunta.
Mönster: Någorlunda eget numera, men ursprungligen var en del linjer från Ottobre.

söndag 19 februari 2012

Byxor, byxor, byxor

Har fått nån frågor om mina byxor som jag sytt till bebben, så jag tänkte visa mina tre olika modeller.


De liknar varann men är ändå olika.

Första modellen har fötter. Jag har bara sytt denna modellen i strl 50 och 56, sen känns modellen passé.



Andra modellen är ganska så rak och smal.



Tredje modellen är med pös i benslutet och har dessutom dubbla muddar i både midja och benslut, så det finns att växa i (utvikta på bilden nedan, men vikta på första bilden i inlägget).


Material: Brun velour från Hilco, helt underbar tjock velour! Muddväv från Hilco och MT.
Mönster: Mina egna.

Har sytt byxor i de tre första storlekarna (50, 56 och 62) och i alla möjliga färger till bebisen. Inga rosa eller blå ännu, men andra som jag tycker är unisexa som brun, vit, vanilj, turkos, röd, gul etc Kanske hinns det med orange och lila också, innan den lill* tittar ut.

Vit stickad kofta

Som A brukar säga: "Mamma syr och mormor stickar!" Och det stämmer förträffligt, även när det gäller bebisens kläder. Jag älskar att sy , men sticka det är jag inget bra på, så då är det super att ha en mamma som älskar att sticka och som gärna tar emot beställningar från mig! Så här kommer en kofta som min mamma stickat till bebisen.
Jag tycker den lilla fickan fram är så söt! Knappen på den la min mamma till, och det blev pricken över i.





Koftan är i strl 0-4 mån och mönstret är från AoH. Garnet är Kasper (supermjukt!) och naturknapparna är från SoS.

Tack snälla mamma!!

lördag 18 februari 2012

Stickade tossor med knappar


Jag har sett så underbart söta stickade och virkade tossor på nätet och ville väldigt gärna ha ett par naturvita med bruna knappar till bebisen. Så jag letade och letade efter mönster och hittade till slut ett (faktiskt i en bok som stod i min bokhylla) som gick att kombinera med ett ur tidningen "Kreativ stickning" (som min mamma fått i present av mig för länge sen) till hur jag ville ha dem.
Stickandet står min kära mamma för, det enda jag gjort är att sy på knapparna som jag ville ha dem, och knapparna är alltså bara till dekoration och sitter på tossornas (benets) utsida.

Material: Naturvitt garn Kasper , bruna knappar från SoS.
Mönster: Kombinerat två olika mönster, från boken "Välkommen Baby" och från ett nr av sticktidningen "Kreativ stickning".

fredag 17 februari 2012

Mysigt stjärnset


Det här underbara (men lite dyra) tyget med lite mörkare stjärnor på beige/vanilj botten köpte jag för bra längesen när jag och min mamma besökte (bla) A&H på en mysig minisemester med tyg- resp garninköp. Så där tjock och supermjuk velour, verkligen bra kvalitet. Redan då visste jag att det skulle bli perfekt till ett sött bebisset. Jag gillar mina set med muddbyxa och kofta så det har det blivit, både ett set i strl 50 och ett i strl 56. Jag har en bit kvar av tyget så något till kan det skapas av det, men jag vet inte riktigt vad...

Setet nedan är det i strl 50.

(Blogger har bråkat med mig lång stund nu och vägrar låta bli att felvända min bild, hur många olika den än får... Arrrggghhh! Så tyvärr får ni vrida era huvuden istället, för jag lyckas inte få bilden rätt. Är det nån som vet hur man kan göra?)


Utvikbara muddar på byxorna så det blir lite växmån.

Material: Vanilj stjärnvelour från A&H, vit interlock Jny, vit muddväv MT och vita plasttryckknappar Assunta.

onsdag 15 februari 2012

Klöverkofta


När jag sydde klöverknytbyxorna sydde jag även en kofta i samma tyg till bebisen, men i en storlek större, alltså i 56, så jag får njuta av detta underbara tyg lite längre än bara en storlek. Det blev en kofta utan knappar denna gången dock, testade istället en omlottvariant med knytband, både på utsida och insida. På insidan satte jag dock bara tunna bomullsband annars hade det blivit för knöligt.



Material: Finsk stretchfrotté med brun/vita klövrar köpt via Jny, vit interlock även den från Jny samt vit muddväv från MT.
Mönster: Eget.

måndag 13 februari 2012

Första setet/BB-kläderna

Här är det som troligen kommer att bli bebisens första kläder. Alla som känner mig vet nog att jag inte bara packat ner ett enda klädesset i BB-väskan, utan ett par olika, men detta bruna molnsetet är nog de kläderna som kommer att användas allra först.


Setet består av omlottbody strl 50 i bruna moln, vita velourmuddbyxor strl 50, hjälmmössa i strl 50/56 i bruna moln och så ett par ursöta strumpor i matchande bruna moln!

Material: Brun/vit molnjersey och vit interlock från Jny, vit velour från SoS, vit muddväv från MT och vita plasttryckknappar från Assunta.
Mönster: Omlottbodyn är kraftigt modifierat från Ottobre, muddbyxorna och hjälmmössan är egna.

Och ja - givetvis har jag inte kunnat låta bli att sy liknande set i turkosa resp rosa moln! Sen får vi se vilket av dem som blir använt... Ska blogga om dem också.

torsdag 9 februari 2012

Oplanerad syskonmatchning

En body och byxa i strl 50 till kommande liten och en tröja till A. Pappa här i huset gillar detta apelsinfärgade/solfärgade molntyget så det känns extra kul att jag lyckades få till en helt oplanerad syskonmatchning i detta. Tröjan till A har nämligen legat klar i typ över ett år... (jag vet!) och väntat på ett par matchande fickmuddisar i gult och brunt, utklippta men inte ihopsydda, och nu är det inte lönt för de hade blivit för korta, men tröjan däremot drog jag fram när syrummet röjdes ut och den kan A ha ett litet tag till, men det gör ju inget att det inte blir så länge för bebisen lär ju inte kunna ha 50-bodyn så värst länge heller gissar jag på.





Visst är det sött ihop!? Tröja i strl 98 och body i strl 50. Samma grundtyg alltså men matchat med brunt till A och vitt till bebisen.


Material: Apelsin/solgul molninterlock från Jny, vit interlock från samma ställe, brun muddväv och vit velour från SoS, vit muddväv MT, vita plasttryckknappar Assunta.
Mönster: Eget till tröjan, bodyns mönster är ett hopkok (av ett flertal olika Ottobre och köpebodys som A hade när han var liten), och byxan med fötter är även det ett hopkok (av Ottobre, mitt vanliga muddbyxemönster och köpebyxor - men köpebyxorna bara som måttstock för hur jag inte ville ha dem - tyckte alltid att byxfötterna var alldeles för korta till A och gjorde att de växtes ur innan de hade hunnits växas i typ).

söndag 5 februari 2012

Hjärtset

Vi fortsätter med bebiskläder. Här är ett set med kofta och muddbyxa i strl 56 sytt i velour med vita hjärtan på grön botten, till vårt kommande lilla hjärta :-)

Tänkte först sätta vita plasttryckknappar, men ändrade mig sen till gröna, tyckte det blev finare.

Muddbyxor med vikbar mudd i både midja och benslut (på bilden är de vikta och kan alltså vikas ut och bli dubbelt så långa).

Material: Hjärtvelour från Strömming, muddväv Mt, interlock Jny och plasttryckknappar Assunta.
Mönster: Egna, muddbyxa och kofta i strl 56.

Grönt och vitt tycker jag är härligt unisex! Sen är grönt en av A:s favoriter nu så detta setet gillar blivande storebror, och givetvis passade jag på att sy lite i grönt till A också samtidigt, får blogga om det i veckan.

torsdag 2 februari 2012

Retro möter retro...

Klövrar + brunt och vitt + stretchfrotté + knytbyxa, verkligen retro flera gånger om!


Jag tycker detta tyg är så himla härligt (men ack vad det flockar innan man hunnit sy ihop delarna) och har sparat en bit för att sy några bebisplagg av det.
Först ut är alltså en liten knytbyxa i ynka strl 50. A hade 50 rätt länge, men kommande bebisen är inte lika liten så vi får väl se hur länge byxorna går att använda, gjorde dem dock lite generösa i storleken. Och nästa plagg i detta tyget är en kofta i strl 56 (ligger och väntar på att knappas), så även när knytbyxorna är urväxta så finns ett annat plagg i samma tyg att njuta av :-)


Material: Finsk stretchfrotté köpt via Jny och vit tunn interlock även den från Jny, muddväv från MT.
Mönster: I grunden samma som de förra, men omarbetat det rätt mycket sen dess.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...