OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

söndag 26 augusti 2012

Babyrummet del 2





Påslakan till spjälsängen har det också blivit till lillebrors rum. Blev matchande gardiner med.

fredag 17 augusti 2012

Tatueringar


"Det är tatueringar mamma!" utbrast 4-åringen när han fick se sin t-shirt. Tyget heter Darling, och visst ser det väl ut som tatueringar.

Gjorde syskonmatchning för jag tyckte tyget kunde vara fint till bägge pojkarna.



Storebror fick en t-shirt med livet i Darlings och ärmarna i blå/vita stjärnor och turkosa kanter och sömmar,


medans lillebror fick en body i tyget och turkosa kanter och mörkturkosa/blåa plasttryckknappar, och matchade sedan ett par turkos/blårandiga byxor med vita muddar tilll. Jag blev verkligen nöjd!






 Turkos/vitrandiga byxor blir också fint till!



 



onsdag 15 augusti 2012

Krokodilen i bilen

Då Krokodilen i bilen/Nyss så träffa jag en krokodil är en toppensång enligt A så var det självklart att han skulle få en tröja i det tyget. Kul med dessa sång-/sagotyger!


Då tyget har en massa härliga färger i sig så valde jag vita kanter och sömmar, så blir det lätt att matcha till färgade shorts/byxor.

tisdag 14 augusti 2012

Babyrummet del 1




Kom på att jag inte visat syalsterna från lillebrors rum. Första inlägget blir två påslakansset till vaggan. Örngott och framsida av påslakanen i turkosa samt bruna moln, påslakanens baksida liksom underlakanen är av våra gamla mjuka söndertvättade lakan, både supermjukt och garanterat giftfritt, sen är det billigt med.

måndag 13 augusti 2012

Sommarfilt

En sommarfilt i härligaste molnen! Himmelsblå moln på framsidan och ljusblå ribbad strechfrotté som baksida, vita kanter. Sval och skön filt.


onsdag 8 augusti 2012

Himmelsblåa moln


Mer himmelsblåa plagg till lillebror, denna gång i vita moln på blå bakgrund.

Body med kuvertringning och kort ärm. Vita kanter och vita plasttryckknappar.



Byxorna är samma som i inlägget nedan. Praktiskt att ha byxor som passar till flera bodys tycker jag för det är ju bodysarna som går till tvätten först.

  


Blev en matchande dregglelscarfs till också. 

 


Ett riktigt somrigt set!
 


måndag 6 augusti 2012

Himmelsblåa fordon


Lillebror passar väldigt bra i himmelsblått så det blev några sådana plagg till honom.

Här först är ett set med body i två olika tyger; vita fordon på himmelsblå botten som fram- och baksida och sen randigt i vitt och himmelsblått till ärmarna. Vita kantband och knäppning i raglanärmen fram. Vita plasttrycknappar.


Matchande byxor till i himmelsblå jersey. Vita muddar i midja och benslut och vit avig täcksöm i grenen. Täcksömmen i grenen gör rätt mycket för byxorna tycker jag.




söndag 5 augusti 2012

Haklapp till lillebror


Haklapp till lillebror som är i full gång med smakisar. Var gång haklappen tas fram blir han så otroligt glad! Haklapp = god mat på gång!
Sydd i himmelsblå vaxduk med vita prickar samt genomskinlig vaxduk till uppsamlingsfickan (praktiskt att se igenom), båda från SoS. Vita kantband och kardborrband även de ifrån SoS. Mitt egna mönster i babymodell.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...