OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

måndag 9 februari 2015

Linne med spets

 


Marinblått linne med spetsok baktill. Vita kantband. Spetshjärta (i tre lager men det syns dåligt på fotot) som dekoration framtill. Mudd nertill men nästa gång gör jag nog utan den och låter linnet hänga fritt bara.

söndag 8 februari 2015

Ett set i lila

  

 


Ett set i lila med svarta detaljer. Lila/vitrandig tröja med svart knappsprund framtill och svarta kantband. Matchande lila velourbyxor med svarta muddar och fickor med svart/vitrandiga fickpåsar och svarta dekorationssömmar. Mycket poppis set här hemma.

lördag 7 februari 2015

Vinröd topp



Vinröd topp med svarta kantband och sömmar. Lite lös modell. Till mig själv. Har sytt en del till mig själv på sistone, och det är riktigt kul. Barnkläderna är lättare att få till bra i passform och färggladare medans man syr, men det är ju kul att variera sig och att faktiskt sy till sig själv också.

fredag 6 februari 2015

Mjuka jeansmuddisar



Muddbyxor i mjuk jeanstrikå. Tyget ser ut som jeans men är mjukt och stretchigt. Perfekt att leka i!

torsdag 5 februari 2015

Välkommen till världen present













En vännina fick barn och då gjorde jag denna välkommen till världen present bestående av en filt och en matchande napphållare. Filten har ett blommigt rosa mönster på framsidan och på baksidan är det vinröd minky (ett mjukt fluffigt tyg med upphöjda pluppar). Cerisa kantband blev snyggt till och lyfte filtens färger ytterliggare, trots att cerise inte riktigt finns med bland färgerna i filten. Gjode även ett namntryck uppe i filtens ena hörn. Napphållaren fick matchande cerise nappring.
Knöt ett brett vitt sidenband om dem när vi skulle ge bort dem.

onsdag 4 februari 2015

Fladdermuströja med min 6-åring



Just den här tröjan ligger mig lite extra varmt om hjärtat för det är nämligen min 6-åring som har bestämt hur tröjan ska se ut och dessutom varit med mig och hjälpt till  i varje steg av tillverkningen av den :-) Det är  jätteroligt att mina barn också tycker det är roligt och vill sy och skapa de med. 6-åringen ville ha en egen symaskin, men vi kom överens om att han får låna en av mina (givetvis bara när jag är med) och det funkar jättebra.
Fladdermusen är i svart fleece och sticker liksom ut så där på tröjan precis som det ser ut (eller det kanske ni inte ser?).

tisdag 3 februari 2015

Turkost elefantset



Ja att turkost är en favorit är ju ingen nyhet ;-) Så när jag såg detta tyg med söta små elefanter så var det givet att lillebror skulle få ett set med detta tyg. Tröjan har koboltblå kantband och sömmar som matchar elefanternas öron. Turkosa velourbyxor till. Snart är detta set urväxt här hemma så det har varit med ett tag.

måndag 2 februari 2015

Lila moln bodyklänning




Bodyklänning - body och klänning i ett, ett väldigt praktiskt plagg till bebisflickor som man vill klä i klänning men slippa att den glider upp hela tiden.
Här i enfärgat lila och lila moln och vita kantband. Kuvertringning i halsen och rullfåll nederst på kjoldelen. 

söndag 1 februari 2015

Ljuslyktor till världens bästa fröknar





Gjorde klistervinyltryck att sätta på två köpta stora ljuslyktor (modell större på värmeljusen i). Skrev "världens bästa fröken" och så ett hjärta som min 6-åring ritat. Var nämligen julklapp till hans två fröknar som han har nu i förskoleklass, och han tycker så bra om sina fröknar! Så det var han som själv fick bestämma vad det skulle stå på lyktorna. Jag gav några förslag men jag tycker faktiskt att hans idé var bäst.
Tittar man noga ser man att ä, ä och ö har hjärtan istället för prickar, och det är samma hjärta som på slutet som min 6-åring gjort. Jag tycker det är så roligt att man kan använda barnens teckningar och göra fina tryck av.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...